Blog #5: “Corona = wildkamperen!”

Vraag jij je af of je reguliere vakantie nog wel door kan gaan wegens het Corona-virus (COVID-19)? Geen buitenlucht? Geen ontspanning? Niet nodig! Denk dan eens na over wildkamperen.

Bij wildkamperen voorzie je zoveel mogelijk in je eigen levensbehoefte, hierdoor voorkom je direct contact met mensen. Door direct contact met mensen te voorkomen breng je jezelf en anderen niet in gevaar, maar kun je toch genieten van een lekkere vakantie!

Wildkamperen is een vorm van kamperen op niet daarvoor aangewezen locaties. In veel Europese landen is wildkamperen verboden bij de wet. De gedachte hierbij is dat wildkamperen tot overlast kan leiden. Er zijn echter ook een hoop landen waar het wel mag. Via onderstaande artikel vind je de mooiste wildkampeer-plekjes van Europa!

Het is belangrijk dat je bij het wildkamperen geen sporen achterlaat. Hier heb ik eerder een artikel over geschreven die gaat over de “Leave No Trace” filosofie.

Je moet je wel voorbereiden op het wildkamperen. Hieronder vind je de top 5 van zaken die het belangrijkst zijn bij het wildkamperen:

 1. Tent
  Goed, maar vooral droog slapen is de helft van het plezier. Zorg ervoor dat je een compact tentje koopt die je droog genoeg houdt. Warmte komt van je slaapzak, probeer dus vooral te focussen op droog liggen.
 2. Matje en slaapzak
  Lekker slapen zorgt voor extra energie voor overdag. Zorg ervoor dat je bij aanschaf van je matje en slaapzak rekening houdt met een klein en compact modelletje. De waarheid ligt vaak in het midden: kies je te dun, dan ligt hij niet lekker of is hij niet warm. Is hij te dik, dan heb je geen ruimte meer over voor andere spullen.
 3. Kleding en rugzak
  Koop goede kleding waardoor je met 1 setje aankunt. Een paar hemden en ondergoed die je om-en-om wast zorgt ervoor dat je verder licht kunt reizen.
 4. Eten en drinken
  Het is belangrijk altijd wat droogvoer mee te nemen. Belangrijker nog is vocht! Een groot gedeelte van je backpack zal bestaan uit vocht. Neem voor de zekerheid altijd een Lifestraw of waterzuiveringstabletten mee zodat je ook kunt drinken als je water op is.
 5. Kookgerei
  Plastic zakje met aansteker en lucifers is onmisbaar. Daarnaast is aluminiumfolie en een pannetje om zaken op je vuurtje op te warmen onmisbaar.

LINKS
Tentharingen kopen
Aluminium tentharingen
Titanium tentharingen
Tentharingen vastzetten
Duurzame haringzak
Kampeer haringen
MVO
Tentharingen kiezen
Tentharingen België 🇧🇪
Zelt hering Deutschland 🇩🇪
Tips bij tentharingen kopen
Wie is Haringboer
Haringboer reviews
"Haringen tent"
BLOGS
Leave No Trace
Houten tentharingen
Tentharingen action
Wild kamperen
Alle Blogs

VRIENDEN
Kubb.nl: hét leukste vakantiespel
top10baas.nl: de leukste lijstjes
depieten.nl: Sint cadeautjes
Meedoen met de Stickerclub?
Bol.com --> Haringboer

Niet tevreden over je aangeschafte tent haringen? Stuur ze gewoon terug en je krijgt je volledige aankoopbedrag terug!
Haringboer.nl | KVK: 66000823 | BTW: NL002420884B63 | 8012AS Zwolle
Bol.com | Facebook | Twitter | Marktplaats | Algemene voorwaarden | Contact

0