Menu

Kampeer haringen

Kampeer haringen (tijdens het kamperen vaak gewoon “haringen”, “tentharingen” of “pennen” genoemd) zijn lange pennen die je de grond in slaat om je tent mee vast te zetten. Je egbruikt ze voor zowel het vastzetten als je grondzeil of gronddoek, als je scheerlijnen.

De haring is vaak zo vormgegeven dat hij onderaan een scherpe punt heeft en bovenaan een plat vlak waarmee je de pen makkelijk de grond in kunt slaan (of duwen met je voet). Bovenaan zit vaak een inkeping of haak waar je de scheerlijn mee kunt vastzetten.

Haringen hebben deze naam gekregen omdat ze ooit van hout waren en ook daadwerkelijk een visvorm hadden. Tegenwoordig zijn er verschillende vormen en materialen (hout, staal, aluminium of titanium), maar we noemen ze nog steeds “haringen”.

Kampeer haringen gebruiken

Kampeer haringen kun je het beste schuin de grond in slaan, loodrecht op de scheerlijn (dan maakt de scheerlijn een hoek van 90° met de haring). Op deze manier zit hij het beste vast en staat je tent als een huis.

Kampeer haringen, Kampeer haringen

Soorten tentharingen

We kennen heel veel verschillende soorten haringen, maar ze zijn uiteindelijk onder te verdelen in 3 groepen:

  • Haakharingen: vaak gebruikt voor het vastzetten van het grondzeil. Deze haringen eindigen bovenaan in een haak.
  • Rotsharingen of rotspennen: bedoelt voor harde rotsachtige ondergrond. Vaak smal en stijf en hebben vaak een spijker-achtige vorm.
  • Sneeuwharingen of sneeuwpennen: speciaal gemaakt voor de sneeuw of zand ondergrond. Vaak breed uitgevoerd waardoor er veel houvast ontstaat in zachte grond

Wil je het volledige aanbod bekijken? Kijk dan eens op mijn overzichtelijke pagina met het volledige aanbod of koop je kampeerharingen op bol.com

0