Menu

Kampeer haringen

Nee, geen haring aan de staart, kampeer haringen (tijdens het kamperen vaak “tentharingen” of “pennen” genoemd) zijn een soort pennen die je de grond in slaat om je tent vast te zetten. Zure haringen worden gebruikt om lekker op te eten, kampeer haringen worden gebruikt om de scheerlijnen, maar ook het grondzeil of gronddoek, vast te zetten. De haring is vaak zo vormgegeven dat hij onderaan een scherpe punt heeft en bovenaan een plat vlak waarmee je de pen makkelijk de grond in kunt slaan. Bovenaan zit vaak een inkeping of haak waar je de scheerlijn mee kunt vastzetten.

Haringen zo omdat ze ooit van hout waren en ook daadwerkelijk een visvorm hadden. Tegenwoordig zijn er verschillende vormen en materialen (hout, staal, aluminium of titanium), maar we noemen ze nog steeds “haringen”.

Kampeer haringen gebruiken

Haringen kun je het beste in je mond stoppen, kampeer haringen kun je het beste schuin de grond in slaan, loodrecht op de scheerlijn (dan maakt de scheerlijn een hoek van 90° met de haring). Op deze manier zit hij het beste vast en staat je tent als een huis.

Soorten tentharingen

We kennen een aantal verschillende soorten haringen, maar ze zijn onder te verdelen in 3 groepen:

Wil je het volledige aanbod van mij bekijken? Kijk dan eens op mijn overzichtelijke pagina met het volledige aanbod of koop je kampeerharingen op bol.com

0