Blog #1: Leave No Trace

Ik werd door een van mijn klanten (naar aanleiding van een aangepaste bestelling) op de Leave No Trace filosofie gewezen. Dit is een filosofie waarbij het doel is de natuur zo veel mogelijk in zijn waarde te houden. Ik vond het mooi om te horen dat mijn producten voor deze filosofie gebruikt worden en wil er daarom wat meer over vertellen.

Ik zal iets over de filosofie vertellen en een aantal praktische tips geven.

De LNT filosofie bestaat uit 7 basis elementen. Deze zal ik stuk voor stuk kort uitleggen.

1. Plan vooruit en bereid je goed voor

Slecht voorbereid op reis gaan resulteert vaak in situaties die grote impact hebben op de omgeving. Goed voorbereid reizen zorgt verder voor minder afval, lichter reizen en verminderde afhankelijkheid van vuur en koken.
TIP: Maak een lijst met spullen die je mee moet nemen en update deze na elke trip. Zo kun je optimaliseren wat je bij je draagt.

2. Reis en kampeer op duurzame ondergronden

Sommige vegetatie en organismen hebben zwaar te leiden onder ons “gestamp”. Probeer zoveel mogelijk op de paden te blijven en zoek van tevoren goed uit wat er geschreven wordt over de omgeving waar je naartoe gaat.
TIP: Blijf op de paden en probeer als je van het pad afwijkt duurzame ondergronden te kiezen (grond, zand en steen). Je tent opzetten kun je beter ook op deze duurzamere ondergronden doen!

3. Goed omgaan met je afval

Neem je eigen (en andermans) troep, hoe klein ook, altijd mee en begraaf je ontlasting en natuurlijke afval! Begraven doe je op plekken waar andere wandelaars niet komen en doe je op minstens 20cm diepte.
TIP: Ik heb begrepen dat de grote sneeuwharingen vaak worden gebruikt als (poep)schep. Stuur me een bericht en ik stuur je een enkele sneeuwharing toe voor 7 euro inclusief verzendkosten.

4. Laat het achter zoals je het tegenkomt

Mooie steen? Laten liggen! Hij komt daar meer tot zijn recht dan op je schoorsteenmantel en anderen kunnen er zo ook nog van genieten!
TIP: Hou je camera of schetsboek bij de hand en fotografeer al het moois dat je tegenkomt. Neem hier de tijd voor, dit is onderdeel van het (na)genieten.

5. Minimaliseer de impact van kampvuurtjes

Niets lekkerder dan een vuurtje als het afkoelt, maar denk aan de volgende zaken alvorens je een vuurtje maakt: Wat voor schade richt ik aan met dit vuurtje? Wat is het brandgevaar op de gekozen plek? Is er een verbod op het maken van vuur? Is er genoeg brandhout in de buurt zodat het gebruiken hiervan onopgemerkt blijft?
TIP: Denk goed na over de plek waar je een vuurtje maakt en houd het vuur beheersbaar.

6. Respecteer de dierenwereld

Praat altijd op een normale toon met elkaar. Blijf staan wanneer je dieren ziet en baan je geen weg door vegetatie om beter zicht te krijgen ergens op. Voer de dieren niet en jaag ze niet op.
TIP: Calculeer tijd in om stil en bewust van de dierenwereld te genieten!

7. Wees aardig en behulpzaam voor andere bezoekers

Geen harde muziek, los lopende honden en natuur kapotmaken. Groet elkaar beleefd en kondig aan wanneer je iemand wilt inhalen.
TIP: Vraag eens aan een voorbijganger of hij iets te eten van je wilt en verbaas je over de impact van een vriendelijk gebaar!

LINKS
Tentharingen kopen
Aluminium tentharingen
Titanium tentharingen
Tentharingen vastzetten
Duurzame haringzak
Kampeer haringen
MVO
Tentharingen kiezen
Tentharingen België 🇧🇪
Zelt hering Deutschland 🇩🇪
Tips bij tentharingen kopen
Wie is Haringboer
Haringboer reviews
"Haringen tent"
BLOGS
Leave No Trace
Houten tentharingen
Tentharingen action
Wild kamperen
Alle Blogs

VRIENDEN
Kubb.nl: hét leukste vakantiespel
top10baas.nl: de leukste lijstjes
depieten.nl: Sint cadeautjes
Meedoen met de Stickerclub?
Bol.com --> Haringboer

Niet tevreden over je aangeschafte tent haringen? Stuur ze gewoon terug en je krijgt je volledige aankoopbedrag terug!
Haringboer.nl | KVK: 66000823 | BTW: NL002420884B63 | 8012AS Zwolle
Bol.com | Facebook | Twitter | Marktplaats | Algemene voorwaarden | Contact

0