Menu

Verantwoord ondernemen

Prachtige wereld, haringboer doet aan duurzaam ondernemen door aan onze mooie wereld te denken bij het ontwikkelen van de producten.

Wij leven met z’n allen op een prachtige planeet waar helaas niet iedereen even zuinig op is. Ik probeer binnen mijn onderneming duurzame keuzes te maken die zo min mogelijk impact hebben op de staat van de wereld. Dit heet met een mode-woord ook wel “duurzaam ondernemen”. Help je mee?

Hoge kwaliteit tentharingen

Ik ben opgeleid tot productontwerper. Ik geloof in goede producten. Met goede producten bedoel ik producten die duurzaam zijn ontworpen en gemaakt. Maar hiermee bedoel ik ook producten van hoge kwaliteit. Producten van hoge kwaliteit gaan namelijk langer mee. Hoe langer ze meegaan, hoe minder vaak je ze hoeft te vervangen.

Mijn streven is de hoogst haalbare kwaliteit. Elke tentharing die je bij mij koopt is geoptimaliseerd op materiaal en afwerking, allemaal om ervoor te zorgen dat de haringen zo lang mogelijk meegaan.

Hoogwaardig materiaalgebruik

Mijn haringen zijn gemaakt van aluminium en van titanium. De recyclewaarde van aluminium is erg hoog. Dit is de reden waarom bijvoorbeeld frisdrankblikjes van aluminium gemaakt zijn.
Je kunt je kapotte haringen dus gewoon in de vuilnisbak weggooien. Deze worden tijdens het sorteerproces eruit gepikt en krijgen zo een nieuw leven. Als frisdrankblikje bijvoorbeeld.

Titanium krijgt een steeds betere recyclewaarde. Lange tijd was er te weinig titanium in omloop om hier processen op in te richten. Gelukkig kunnen de meeste sorteerlijnen tegenwoordig titanium ook al goed scheiden en verwerken. Ook deze dus gewoon bij het grofvuil, of bij twijfel even uw vuilverwerkingsbedrijf contacten.

Haringzakken van restmateriaal

Na omzwervingen in China heb ik er toch voor gekozen om voor een Nederlands product te kiezen.

Ik heb met een grote tentmaker in Nederland een haringzak ontwikkeld die gemaakt is van restmateriaal van de tentproductie. Als een tent wordt uitgesneden heb je reststukken die nutteloos zijn. Deze krijgen een nieuw bestaan in mijn haringzakken.

Wat voor kwaliteit je dan krijgt? Eigenlijk veel te hoog voor een haringzak. Maar wél erg mooi en duurzaam. Bij elke tentharing-bestelling krijg je er een van mij bij.

Duurzaam verzenden

Hier heb ik jouw hulp een beetje bij nodig. Ik verstuur de haringen namelijk in een ongebleekt doosje. Minder mooi dan een wit doosje, maar wel veel beter te recyclen. Mijn vraag aan jou is dan ook of je de verpakking bij het oud papier wilt gooien. Geef jij je doosje een nieuw leven in een nieuwe uitvoering?

0