Menu

Werk-instructie

De juiste tentharingen heb je binnen, nu nog zorgen dat je ze juist aanbrengt middels een heuse werk-instructie. Ik geef je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw tent haringen extra lang mee gaan.

  1. De tentharing aanbrengen in de grond onder een hoek, op zo’n manier dat de tent haring een hoek van 90 graden maakt met de scheerlijn.
  2. De tentharing altijd ver genoeg de grond inslaan, de lus moet nog net boven de grond uitsteken. Hoe verder je de haring de grond inslaat, hoe steviger hij vast zit.
  3. Gebruik een hamer, een stuk hout of een steen om de tentharingen de grond in te slaan, maar sla niet te hard. Geef de tentharing de tijd om zijn weg te vinden in de ondergrond. Bij te hard slaan loop je risico dat je hem scheef slaat.
    Sneeuw- en zandharingen breng je het beste aan door ze met je voet de grond in te duwen. Als het te veel kracht kost is de grond waarschijnlijk te hard voor deze haringen en is de kans groot dat je ze scheef slaat. In dit geval moet je ze ongeveer 30cm diep ingraven en er een “dead-man-anchor” van maken (= scheerlijn in het midden van de haring bevestigen en ingraven). Probeer de haring zo ver mogelijk van je tent af in te graven om de trekkracht te vergroten.
    TIP: Om de haring in te graven kun je de sneeuw- en zandharing gebruiken als schep.
  4. De haringen kun je het beste uit de grond trekken door aan de lus te trekken. Door eerst aan de haring te draaien vergemakkelijk je het uit de grond trekken.

Klaar! de beste werk-instructie voor jouw kampeerplezier!

0