Menu

Tentharingen vastzetten

Je hebt de tips opgevolgd, de keuzehulp gebruikt en nu heb je de juiste tentharingen binnen. Nu nog zorgen dat je ze ook op de beste manier gebruikt.

Ik ga je helpen met een heuse werk-instructie. Ik geef je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw tent staat als een huis en je tentharingen extra lang mee gaan.

tentharingen vastzetten, Tentharingen vastzetten
  1. De tentharing aanbrengen in de grond onder een hoek, op zo’n manier dat de tent haring een hoek van 90 graden maakt met de scheerlijn.
  2. De tentharing altijd ver genoeg de grond inslaan, de lus moet nog net boven de grond uitsteken. Hoe verder je de haring de grond inslaat, hoe steviger hij vast zit.
  3. Zet de tentharing zo ver mogelijk van je tent af. Koop dus vooral lange scheerlijnen. Hoe verder de tentharing van je tent af staat, hoe meer fysieke diepgang je hebt (Situatie “A” heeft grotere diepgang dan situatie “B”)
  4. Gebruik een hamer, een stuk hout of een steen om de tentharingen de grond in te slaan, maar sla niet te hard. Geef de tentharing de tijd om zijn weg te vinden in de ondergrond. Bij te hard slaan loop je risico dat je hem scheef slaat.
  5. De haringen kun je het beste uit de grond trekken door aan de lus te trekken. Door eerst een beetje aan de haring te draaien vergemakkelijk je het uit de grond trekken.

Klaar! De beste tips om je tentharingen de grond in te slaan voor ultiem kampeerplezier!

Sneeuw- en zandharingen breng je het beste aan door ze met je voet de grond in te duwen. Als het te veel kracht kost is de grond waarschijnlijk te hard voor deze haringen en is de kans groot dat je ze scheef slaat. Mocht dit zo zijn dan kun je ze ook ingraven. Ongeveer 30cm diep zodat je er een “dead-man-anchor” van maakt (= scheerlijn in het midden van de haring bevestigen en ingraven). Probeer de haring zo ver mogelijk van je tent af in te graven om de trekkracht te vergroten.
TIP: Om de haring in te graven kun je de sneeuw- en zandharing gebruiken als schep.

0